-=DogaBlog=-

A blogom célja, hogy leírhassam azt, amit gondolok a 19. és a 20. századi irodalomról (és persze egy jó jegy elérése :-D).

Friss topikok

HTML

Babits Mihály: Cigány a siralomházban

2010.05.24. 18:42 | szalex92 | Szólj hozzá!

         Ebben a versben a hangulat süllyedése az ami elsőre feltűnt nekem. Egy grafikonon ábrázolva az első két versszak felfelé viszi, majd rohamosan zuhanni kezd a hangulat. A jelen Babits számára olyan, mint egy siralomház, ahol olyan emberek veszik körül, akik nem tudják mi a boldogság. Mint minden ember, Babits is valamilyen szinten azonosul a környezetéhez így csak a bánat az amit érez és, hogy a régi, szép múlt, amikor a verseket nem győzte írni mit sem ér, mind hiábavaló volt. Ez miatt lesz lehangoló ez a vers. Igaz, hogy sok szép verset írt és, hogy a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja volt, de ha ő is úgy érezte, hogy minden verse hasztalan, akkor én is hasztalannak érzem ezeket tanulni. Szerintem egy költő - legyen bármekkora gázban - csak a verseire támaszkodhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogablogom.blog.hu/api/trackback/id/tr352028196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása