-=DogaBlog=-

A blogom célja, hogy leírhassam azt, amit gondolok a 19. és a 20. századi irodalomról (és persze egy jó jegy elérése :-D).

Friss topikok

HTML

Vajda János: Húsz év mulva

2010.03.29. 20:10 | szalex92 | Szólj hozzá!

        Miután elolvastam ezt a verset szinte azonnal Rilke, Párduc című művére asszociáltam. Nekem mind a kettő versről ugyan az jött le. Ugyan az az érzés, hogy miután a költő beletörődött a reménytelenségbe mindig jön egy sugár vagy egy hattyúi kép, ami újra lángba borítja jeges szívét, ezzel újabb fájdalmakat okozva. A szomorú és rideg hangulat már az első versszakban körülöleli az olvasót "Mint a Mountblanc csucsán a jég,". Az Üstökösben megtalálható magány érzet itt is megjelenik. Ennek oka talán a Gina iránt érzett be nem teljesülhető szerelem volt. Talán ismerve Vajda János Gina iránt érzett szerelmét, a vers számomra még szomorúbbá vált.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogablogom.blog.hu/api/trackback/id/tr321878942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása